Sport hijab and swimming hijab by Kimyra

Why you should wear KimAqua hijab by Kimyra for your sport and swimming activities?

We as Hijabi prefer a comfortable and practical solution for wearing a hijab during our sports and swimming activities. You might want to try Kimaqua Sport Hijab! This innovative product offers a range of advantages for that make it the perfect choice for active Muslim women.
Baju sukan muslimah: Tak jarang & tak ketat

Baju sukan muslimah: Tak jarang & tak ketat

Baju Sukan Muslimah: Tak jarang & Tak ketat Kalau korang jenis yang active, suka berjalan-jalan, hiking, cycling, saya sangat rekemenkan baju sukan muslimah dari Kimyra. Nak tahu sebab apa? 6 sebab sukan...
7 Preparation Tips for Muslim Women Travelers: Kimyra's Expert Advice

7 Preparation Tips for Muslim Women Travelers: Kimyra's Expert Advice

Are you a Muslim woman with a passion for travel and adventure? Preparing for a journey as a Muslim traveler comes with its unique set of considerations. From modest clothing to prayer arrangements, it's essential to plan meticulously to ensure a comfortable and respectful experience. In this blog post, we'll explore some key preparations for women Muslim travelers, with a special focus on 
Baju hiking dan swimming wanita

From Yoga to the Beach: Kimyra's Multifunctional Sportswear

Pakaian Sukan Multifungsi Kimyra kami memang cun gila. Tak kira korang nak gi yoga, hiking, atau sekadar lepak kat pantai, Kimyra ada pakaian yang sesuai untuk wanita!

Aktiviti Sukan Berkumpulan? Tak Payah Risau!

Kalau korang suka join aktiviti sukan berkumpulan macam zumba ke, Kimyra punya koleksi pakaian sukan sangat sesuai. Memang selesa, tapi tetap nampak bergaya. Jangan risau dah takde alasan tak nak join! Muslimah pun sesuai jugak tau!

Aktif dan Sopan: Koleksi Pakaian Sukan Kesukaan Muslimah!

Aktif dan Sopan: Koleksi Pakaian Sukan Kesukaan Muslimah!

Koleksi Pakaian Sukan Kimyra kami memang special sebab boleh pakai tak kira apa jenis aktiviti yang korang buat. Dari jogging pagi sampai ke berenang, Kimyra ada pakaian yang sesuai untuk semua!

7 Air Terjun yang best di Selangor

7 Air Terjun yang best di Selangor

Musim panas-panas ni best pergi mandi air terjun. Terbayang air sungai yang sejuk, nyaman. Uish, segar terus badan. Kat sini kami sharekan 7 air terjun yang menarik di Selangor. Boleh la healing dan release stress.
Tips for active women during ramadan

Tips for active women during ramadan

For active women, it can be challenging to maintain their fitness routines and keep their energy levels high during this time. In this article, we will discuss some tips for active women to stay healthy and energized during Ramadan. One of the most important things you can do during Ramadan is to plan your
Abaya Solat-Friendly

Abaya Solat-Friendly

Abaya Ryanna adalah koleksi abaya yang elegan, selesa, dan solat-friendly. Salah satu feature yang membuat abaya Ryanna unik adalah design di bahagian tangan, iaitu potongan khas pada lengan abaya yang memastikan pergelangan tangan terjaga ketika sedang melaksanakan solat.

7 reasons why sportswear the best choice for muslimah

Perfectly Covered The outfit is properly designed so that it covers your body within syariah without neglecting the activewear's function. Ease of Movement The fabric used maintains a comfortable feel...

Climbing Mount Kinabalu for Muslimah: 6 Useful Tips to Conquer the Summit!

If you are planning to hike Mount Kinabalu, here are some tips to help you prepare and make the most of your experience: 1. Start training early: Hiking Mount Kinabalu is a physically demanding activity, and it is important to be in good shape before you attempt it. Start training at least a few months in advance
Tagged: Active Women
Bersenam: Pagi atau petang?

Bersenam: Pagi atau petang?

Ada orang yang jenis bersenam di pagi hari. Bagi mereka, jogging atau briskwalk adalah rutin harian mereka. Ada juga sesetengah manusia yang memerlukan exercise di petang hari untuk release stress kerja.
Tagged: Kesihatan

Sportswear Muslimah gelap yang tidak jarang

Ramai muslimah lebih gemar memilih pakaian gelap, terutamanya untuk pakaian sukan. Warna gelap membuatkan muslimah lebih yakin kerana ianya tidak jarang, dan bila berpeluh, ianya tidak jelas kelihatan.