Top 3 pakaian sukan bagi Wanita Muslimah yang aktif!

Dec 28, 21
Top 3 pakaian sukan bagi Wanita Muslimah yang aktif!

FATIN UMIRAH

December 28,2021

Top 3 pakaian sukan bagi Wanita Muslimah yang aktif!

Wanita yang aktif bersukan dan bersenam akan menjadikan diri mereka lebih kuat dan berkeyakinan tinggi, seterusnya meningkatkan potensi untuk wanita tersebut berjaya dalam hidup.

Jadi, untuk kekal bersemangat, dan berdisiplin, wanita memerlukan kelengkapan sukan seperti baju, seluar, kasut, tudung yang selesa. Baju antara faktor yang penting bagi wanita untuk lebih konfiden ketika bersukan. Design yang cantik, lembut, tahan lasak, dan menutup aurat antara ciri yang penting bagi baju sukan wanita muslimah.

Apatah lagi jika baju tu boleh digunakan untuk pelbagai aktiviti. Jogging, hiking, Swimming, Cycling, atau bersiar-siar. Fuh, lengkap! Jimat! Satu baju sahaja dah memadai untuk banyak aktiviti. Best, kan?

Lagi bertambah best bila baju tu boleh buat kita nampak cantik. Design yang masuk dengan personality kita. Kalau Wanita yang lembut & feminine, mesti gemar warna-warna yang soft seperti Pink atau pastel. Ada juga Wanita yang lebih konfiden dengan warna-warna gelap seperti hitam atau biru gelap.

Jom kita lihat top 3 pakaian yang sesuai untuk wanita Muslimah yang aktif!

“Semoga kita yang usaha kita untuk menutup aurat dalam apa jua keadaan akan diganjarkan pahala oleh Allah.”


1) Kimtuniq by KIMYRA

Pakaian Muslimah modern & inovatif, menggabungkan baju & skirt sebagai satu pakaian aktif. 


Menjadikan ianya baju yang sangat sesuai untuk pelbagai aktiviti, kerana sifat skirt yang flowy itu sangat memudahkan pergerakan disamping memberikan anda konfiden bahawa aurat anda terlindung.


Antara testimoni-testimoni para pemakai Kimtuniq Ketika beraktiviti


Rata-rata pemakai Kimtuniq sangat berpuas hati dengan baju ni. Siap pada yang nak order lagi!


Antara design yang ada, (dari kiri) Rose Gold, Mint Green, Tropicana Blue & Scandinavian Pink.

2) Kimbreaker by KIMYRA

Kimbreaker diciptakan khas untuk wanita yang aktif. Istimewanya Kimbreaker kali ini, ianya ringan & kalis air! Windbreaker khas untuk para wanita.


Sangat sesuai untuk wanita yang gemar ber-cycling, hiking, jogging dan pelbagai sukan lain. Untuk tampil stylish dengan Kimbreaker pun cantik!


Anda akan terasa lebih istimewa, kerana Kimbreaker ini lain daripada windbreaker, menutup aurat pula tu!


3) Jersey Muslimah by KIMYRA

Jersey Muslimah merupakan antara pakaian yang menjadi pilihan, kerana ialah selesa dan harganya juga lebih murah. Kainnya lembut, tidak perlu gosok, dan sejuk.


Sesuai dipakai untuk bersukan dan santai. Pelbagai design-design yang menarik boleh kita lihat, antaranya:


Dapatkan 5% off dengan pembelian pakaian sukan KIMYRA hari ini!

Exclusive 10% Discount

Join our Email List and get 10% OFF on your first order.