FATIN UMIRAH

September 21,2021

Tips memilih warna Telekung yang sesuai untuk dijadikan hadiah

Telekung merupakan antara hadiah yang terbaik boleh diberi kepada insan yang kita sayang. Tidak kiralah kepada isteri, kepada ibu, kepada kawan, malah sebagai hantaran pun sesuai.


Pasti penerima hadiah akan sangat gembira bila dapat telekung. Iyelah, sebab dapat pakaian baru untuk beribadah. Semoga kita yang memberi hadiah Telekung ni pun akan diganjarkan pahala setiap kali mereka memakainya.


Tapi anda mesti akan lalui dilema ini bila nak belikan hadiah Telekung, "Hmm warna telekung apa yang sesuai untuk si dia?"


Betul, kan?


Jom Kak Mira share😊 Rujukan Kak Mira kali ini ialah koleksi Telekung Yousra daripada Kimyra.

“Semoga kita yang memberi hadiah Telekung ni pun akan diganjarkan pahala setiap kali mereka memakainya.”


Tips Pemilihan warna Telekung sebagai Hadiah

  • 01

    Kenali Personaliti dia

    Berdasarkan personaliti, kadang-kadang ianya dapat memberi sedikit gambaran warna kegemaran mereka.


    Sebagai contoh, seseorang yang kuat semangat, berdisiplin & yakin pada diri sendiri mungkin menyukai warna-warna gelap seperti hitam.


    Manakala, seorang yang lembut, penyayang, mudah memahami & simpati, sedikit keanakan. Personaliti begini sesuai warna lembut seperti merah jambu.

  • 02

    Lihat Warna Pakaian/Aksesori yang sering dipakai

    Ini antara cara paling mudah untuk tahu warna favourite mereka. Tengok pakaian harian dia, kalau selalu pakai warna-warna lembut, kemungkinan besar dia akan sangat gembira kalau kita hadiahkan Telekung yang warna cerah & lembut.

  • 03

    Tanya Directly kepada si Penerima

    Cara ni paling tepat, dan gerenti si penerima happy. Hihi.

    Tapi kalau nak buat surprise? Senang je, buka website Telekung Kimyra, lepas tu tanya; "Awak rasa, mana yang cantik?" 😉


    Kat bawah ni antara contoh Telekung yang berwarna cerah & gelap 

RM249.00 MYRRM269.00 MYR
RM249.00 MYR

RM289.00 MYRRM338.00 MYR
RM289.00 MYR

RM289.00 MYRRM338.00 MYR
RM289.00 MYR

Telekung Yousra sangat sesuai dijadikan sebagai Hadiah. Kenapa?

Kelebihan 1: Fabrik yang Lembut & Selesa

Telekung Kimyra dihasilkan khas menggunakan fabrik Milano-fabrico yang lembut & sejuk seperti satin, & mempunyai ketahanan daripada tercarik lebih baik daripada satin.

Selain itu, kami menggunakan awning Lycra, supaya lembut dimuka & anda akan tidak merasa gatal sepanjang memakainya.

Kelebihan 2: Tiada lagi ikatan yang rumit

Kini tak perlu lagi untuk ikat tali setiap kali untuk memastikan telekung elok pada muka, dengan Telekung Kimyra, anda hanya perlu menarik stopper & sekelip mata telekung itu dah on point pada wajah anda.


Kami juga menyediakan poket di kain supaya mudah untuk anda menyimpan barangan berharga anda.

Step 3: Boleh ditambah dengan Bag Telekung yang Multifungsi sebagai Sejadah (SejaBag)

Ini antara kelebihan Telekung Kimyra. Setiap koleksi kami akan lengkapkan dengan multifungsi Sejabag yang boleh anda gunakan untuk simpan telekung anda, dan boleh juga digunakan sebagai mini sejadah. Mudah untuk dibawa travel!

Dapatkan RM50 off dengan pembelian Telekung Kimyra hari ini!